Dio medija u Crnoj Gori prenio je sinoć snimke sa utakmice Holandija- Crna Gora kada je grupa mladića brutalno izvrijeđala generalnog direktora RTCG Borisa Raonića. 

Raoniću su upućene i prijetnje, a pojedini mediji su prenijeli čak i snimke sa društvene mreže Tviter na kojima se mogu čuti odurni komentari i vrijeđanja.

Raonić se oglasio nakon tog izvještavanja, ističući da se sve dogodilo na Istočnoj tribini stadiona u Podgorici.

Svjestan sam da obavljanjem javne funkcije u paketu dobijam i obavezu povećanog stepena tolerancije prema kritikama, i sa tim zaista nema problema, dok god su izrečene uz minimalnu pristojnost. Međutim, večeras sam bio sa maloljetnim sinom i nekoliko njegovih drugara i oni su bili šokirani i uplašeni divljačkim ponašanjem i urlicima 20-ak osoba koji se predstavljaju kao navijači i zbog čega sam otišao da utakmicu ispratimo s druge tribine- naveo je on.

Pojedinim medijima je poručio da im služi na čast jer su, kako kaže, “likovali nad ponašanjem ovih “navijača” u prisustvu njegovog maloljetnog sina i njegovih drugara”.

Prenosili su otužne komentare sa društvenih mreža koji su podržavali onakvo ponašanje. Ali, što se tiče tih hrabrih momaka koji su se onako ponašali pred maloljetnom djecom – njihova čast me ne zanima, ali me zanima njihova krivična odgovornost. Stoga ću podnijeti krivične prijave protiv njih zbog nasilničkog ponašanja, i ostaviti policiji da radi svoj posao. Junaci neka objave snimke kako smo se držali dok smo bili licem u lice, umjesto snimaka dok sam bio 100 metara dalje. Hvala na podršci kolegama, Deju, ministrima, poslanicima vlasti i opozicije, NVO kolegama. Opustite se, srce mi je zbog dva gola naše djece puno- poručio je Raonić.