TENIS

Rafa opet o Kirjosu: Mlad je i uspješan, mora da bude uzor

Sedmicu nakon izjave da Nik Kirjos ne poštuje protivnika, publiku i sebe, Rafael Nadal se ponovo oglasio u vezi tenisera iz Australije, nedavnog osvajača turnira u Akapulku.

Na pomenutom turniru Španac je izgubio od Kirjosa u drugom kolu, a danas je istakao da kontroverznom igraču ne zamjera ništa.

“Niko od vas nije bio u Akapulku, a većina je pisala o meču. Pogledajte konferenciju. Rekao sam šta sam mislio. Pričali smo na španskom, tako da je prevod izvučen iz konteksta. Većina stvari koje sam rekao je bila pozitivna”, rekao je Nadal i dodao:

“Čuo sam da je Nik stavio nešto na društvene mreže. Ali nisam tako mlad, ne gledam šta tamo ima svaki dan. Ne mislim da je pokazao nepoštovanje prema meni jer je servirao ispod ruke. Slobodan je da radi sve što mu pravila dozvoljavaju. Ponekad je dobro i uraditi tako nešto. Ali postoje stvari u kojima može da bude bolji. Nik svojim postupcima utiče na nove generacije. Mlad je, popularan, mora da bude uzor djeci.”

Nadal se nalazi u Indijan Velsu, slobodan je na startu Mastersa, a u drugom namjeriće se na boljeg iz duela Džerda Donaldsona i Takume Ita.

Izvor: CDM