Moram da kažem da je dosta naših ljekara na specijalizaciji u Beogradu, tako da nemamo podatak za njih, ali sigurna sam da su vakcinisani, tako da je ovaj procenat sigurno veći, kazala je Radulović.

Oko 80 odsto ljekara Kliničkog centra Crne Gore vakcinisano je protiv virusa korona, dok je taj procenat kod srednjeg medicinskog osoblja 65 odsto, kazala je direktorica KCCG-a Ljiljana Radulović u emisiji “Link”. Ona je saopštila da je u Crnoj Gori hospitalizovano ukupno 388 pacijenata zaraženih virusom korona, piše portal RTCG.

– Klinički centar Crne Gore jutros ima 139 pacijenata, Bar 43, Pljevlja 21, Bijelo Polje 20, Berane 35, Kotor 36, Nikšić 49 i Specijalna bolnica Brezovik 49 kovid pacijenata – kazala je ona. .

Imamo 388 hospitalizovanih kovid pacijenata. Ovaj broj je za 12 pacijenata manji nego juče.

– Tako da se nadamo da će se ovaj trend pada nastaviti – istakla je Radulović.

Istakla je da je ove sedmice više starijih pacijenata, ali imaju i dosta mlađih koji nijesu vakcinisani.

“85 odsto pacijenata koji su hospitalizovani nije vakcinisano. U našim intenzivnim jedinicama niti jedan pacijent nije vakcinisan” , kazala je ona.

U Kliničkom centru vakcinisano je 80 odsto ljekara i oko 65 odsto srednjeg medicinskog osoblja.

– Moram da kažem da je dosta naših ljekara na specijalizaciji u Beogradu, tako da nemamo podatak za njih, ali sigurna sam da su vakcinisani, tako da je ovaj procenat sigurno veći – kazala je Radulović i dodali da imaju podatke za osoblje koje se vakcinisalo samo na punktu Kliničkog centra.

Izvor: dan.co.me