Funkcioneri Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević i Branko Radulovićocijenili su da nema nikakvih dokaza za produženje pritvora Dejanu Vujisiću, Željku Šćepanoviću i biznismenu Momiru Nikoliću. Podsjećamo, oni se terete za pranje novca, a sudije Boris Savić, Vesna Pean i Suzana Mugoša donijeli su odluku da im pritvor produži za još dva mjeseca.

Radulović je poručio da, ukoliko se dokaže da je novac od Momira Nikolića išao u PzP, on će lično napustiti i politiku i državu.

“Ovo obrazloženje će ući u anale pravne struke, za svaki euro postoji dokaz prvog reda. Sav ovaj proces je osveta Milivoja Katnića zbog mojih optužbi za njegovo djelovanje kao kapetana KOSA 1991. i 1992. godine. Kada bi Crna Gora imala pravo tužilastvo, Ivica Stanković bi pohapsio ovu trojicu sudija”, poručio je Medojević ističući da nijedan cent od Momira Nikolića nije ušao u PzP.

On je na današnjoj konfrenciji optužio sudiju Savića da je zajedno sa bivšim funkcionerom DPS-a Svetozarom Marovićem učestvovao u raznim aferama korupcije i za to dobijao novac. Medojević navodi da Savića kontroliše ANB, te da on slijepo sluša naređenja Mila Đukanovića. Zbog navedenog, ocijenjuje da je reizbor sudija u Crnoj Gori neophodan.

Medojević upozorava da, ako se dopusti da glavni specijalni tužilac zloupotrebljava svoju funkciju, Crna Gora ulazi u ozbiljan proces fašizacije.

“Sjutra svako može biti uhapšen ko se ne svidi Katniću”, smatra Medojević

Izvor:fosmedia