U prvom poluvremenu meča sa Francuskom viđena je velika borba za svaku loptu, da bi “trikolori” sa dvije serije u trećoj i posljednjoj četvrtini riješili pitanja pobjednika.

Selektor Crne Gore Boško Radović rekao je da su ofanzivni skok i dobra odbrana Francuza odlučili utakmicu protiv Francuske.

“Olako smo bacili 20 minuta. Fizički su nas ‘pojeli’, igrali smo bez kontakta, bez energije, bez individualne odgovornosti u odbrani. Kad god su krenuli na koš dali su koš. Bili smo u igri dok smo u prvom poluvremenu kontrolisali trčanje i defanzivni skok, međutim otvorii smo drugo poluvrijeme sa 3-4 gluposti koje su kaznili. teško je stizati ovakvu ekipu čitavu utakmicu. Mislim da ovaj meč nije trebao da završi sa ovakvom razlikom, ali to je naša odgovornost”, izjavio je Radović nakon meča.

Kazao je da ne želi da se zadovoljava pobjedom protiv Velike Britanije u prvom kolu kvalifikacija.

“Trebali smo bolje da odigramo ovu utakmicu, trebalo je ovo malo drugačije da izgleda, ali sve u svemu, rezultatski nijesmo nezadovljni”, naveo je Radović.

Crnu Goru očekuju dva gostovanja u novembru. I”Crveni” 26. novembra gostuju Nemačkoj, a tri dana kasnije Velikoj Britaniji.

“Svaka pobjeda je zlatna vrijedna, ali imamo vremna, novembar je daleko”, zaključio je Radović.

Izvor:RTCG