Naš cilj je da olakšamo život građanima, da na seoskom području stvorimo kvalitetne uslove za poljoprivredu i da motivišemo mlade da ostanu na svojim ognjištima, rekao je Husović

Sudeći po započetim radovima na rekonstrukciji lokalnog puta od Rožaja do MZ Donja Lovnica i Ćosovica, žitelji ovih i više drugih sela na tom potezu će, nakon višegodišnjih insistiranja da ova dionica bude uređena, konačno dobiti kvalitetniji pristup svojim domovima. Riječ je o trasi dugoj oko 5,5 kilometara, koja se nalazi u zaista lošem stanju. Iz Opštine Rožaje saopštavaju da će projekat u koji će biti uloženo oko 340.000 eura, biti realizovan u dvije faze.

– U ovoj godini planirano je uređenje puta i postavljanje asfaltnog zastora, dok će put u dužini od nekih 200 metara biti samo saniran, a asfaltiraćemo ga naredne godine. Radi se o putu širine od oko pet metara – kažu iz lokalne uprave.

Predsjednik Opštine Rahman Husović prilikom obilaska radova istakao je da su uprkos smanjenju kapitalnog dijela budzeta, koji iznosi svega 581.987 eura, što je samo 8,37 odsto od ukupnog budzeta, uspjeli da se organizuju i uđu u ovaj projekat, koji je od izuzetnog značaja.

– Naš cilj je da olakšamo život građanima, da na seoskom području stvorimo kvalitetne uslove za poljoprivredu i da motivišemo mlade da ostanu na svojim ognjištima – rekao je Husović, ističući da obilazi seosko područje i sa stanovništvom dogovara najprioritetnije investicije koje će biti realizovane u narednom periodu. Dodao je i da vodi intenzivne razgovore sa nadležnim državnim institucijama kako bi bili nastavljeni radovi na izgradnji vodovoda Ćosovsko vrelo, za čiju je realizaciju Vlada opredijelila više od milion eura, a čija izgradnja je započeta prije više od sedam godina

 

Izvor: Dan