Povodom ekološke katastrofe koja se  juče  desila ispod kompanije Mesopromet Franca na lijevoj obali Lima, gdje su ribolovci snimili velike količine krvi koja je obojila rijeku,a što je objavio Portal sjevercg,stigle su i prve reakcije.
Portalu sjevercg se sa sopštenjem obratio član OO PZP Bijelog Polja Petar Radovanović, koji kaže, da je izlivanje otpadnih voda u Lim u neposrednoj blizini industrije mesa Franca  samo kap koja je prelila čašu i dodaje.
,,Pošto se svekolika javnost danima zabavlja oko spomenika Puniši Račiću, a danas kako vidimo i novom islamskom vrtiću, a mene zanima: Da li iko u ovoj državi radi svoj posao? Zašto nadležne inspekcije ćute? Ko ih finansira, mi ili Franca? Ko jе odgovoran za to da se poštuje Ustav kojim smo sasvim neopravdano proglašeni ekološkom državom? U Bijelom Polju ima 105 divljih deponija, a nadležni organi ne rade nista na uklanjanju istih.
Ja, kao i gradjani Bijelog Polja smo posebno zabrinuti što se divlje deponije, uglavnom, nalaze na obalama rijeka, gdje gradjani dolaze da se rashlade u ovim vrelim danima. Deponije, zajedno sa otpadnim vodama iz bjelopoljskih fabrika  predstavljaju opasan izvor zaraze za Bjelopoljce”.
Zato  predlažem da se 15.000 eura namijenjenih za uredjenje gradske plaže preusmjeri na čiščenje rijeka i obala istih.
Poseban apel upućujem Sportsko-ribolovnom  društvu ,,Sinjavac” da savjesno obavljaju svoj posao i provjere ko zagađuje rijeke,kazao je na kraju Petar Radanović član OO PZP Bijelo Polje