Poraz od Ukrajine (1:2), pa trijumf nad Slovenijom (3:2) na memorijalu “Valerij Lobanovski” i za kraj serije prijateljskih susreta Gruzija mladu reprezentaciju Crne Gore večeras (20.30h, ulaz slobodan) čeka novi izazov.

 

Tim Mojaša Radonjića pod Goricom će odraditi generalku pred početak kvalifikacija koje su zakazane za septembar zato je izuzetno bitno “da se poklope i igra i rezultat”.

“Bilo bi lijepo, ali znamo da će biti teško, s obzirom da igramo treću utakmicu u sedam dana. Ipak, momci pokazuju napredak u odnosu na prva okupljanja i nadam se da ćemo večeras biti na visokom nivou. Pozivam navijače da podrže ovu generaciju, jer prvi put igraju pred domaćom publikom. Značilo bi im mnogo”, rekao je Radonjić na konferenciji za medije dan uoči utakmice.

Iskusni stručnjak, kao i na turniru Kijevu, pružiće šansu svim igračima.

“Rotacioni sistem će opet raditi, jer smo zbog fizičkog stanja primorani na to. Zbog povreda će izostati Cmiljanić i Filipović, dok će Grivić na dan meča imati poseban test. Svi zdravi će, dakle, imati minutažu,na njima je da je iskoriste i pokažu da zaslužuju da budu tu i u septembru”, poruka je Radonjića, koji kao i prethodnih godina ali čini se nikada kao sada ima problem sa minutažom njegovih izabranika u klubovima.

“Fizički smo daleko iza konkurencije, a uzrok tome je što naši igrači vrlo malo igraju u svojim klubovima. Protiv toga, međutim, ne možemo, ostaje nam da radimo i ispunimo naš glavni zadatak: da budemo “servis” A reprezentacije”, istakao je Radonjić, misleći pritom na sve važniju ulogu dojučerašnjih “mladih sokolova” Kosovića, Petkovića i Jankovića u selekciji Ljubiše Tumbakovića.