Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Sreten Radonjić saopštio je da se neće prijaviti za drugi mandat na toj rukovodećoj poziciji.

Konkurisao je, kako je saopštio, za predsjednika Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka.

Njegova odluka je, kaže Radonjić, iz ličnih razloga, a dosadašnji rad ASK-a je ocijenio odličnim. Nije mogao da odgovori na pitanje ko će ga zamijeniti na toj funkciji.

Članove Savjeta ASK-a je obavijestio o namjeri da konkuriše za drugu poziciju, ali nije podnio ostavku, već će to učiniti ukoliko bude izabran na novu funkciju.

Do tada će, navodi Radonjić, raditi u punom kapacitetu.

Radonjić je rekao i da je mnogo bolje da novi direktor Agencije bude izabran sada, nego naredne godine tokom izborna kampanja.

“Mogao bih da budem tu još pet, šest mjeseci i bolje da sad bude izabran direktor nego usred izborne kampanje, kako bi bio potpuno spreman da se upozna sa radom i nadležnostima i bio u potpunosti spreman da preuzme Agenciju”, rekao je Radonjić.

Radonjić je kazao da mu niko nije sugerisao da napusti funkciju, te da na tu odluku nije uticao ni veliki broj kritika koje su dolazile sa međunarodnih i domaćih adresa na rad ASK-a.

Predsjednik Savjeta ASK-a Momčilo Radulović rekao je da će preduzeti sve da spremno dočekaju izbore u narednoj godini.

“Dobro je da imamo ove promjene u relativno dugom periodu prije izbora”, rekao je Radulović.

Izvor: RTCG