Devetnaest je godina Radija Rožaje i prva godina Televizije koja će, kako je planirano, a već su stvoreni kadrovski i tehnički preduslovi, da na pravi način iskaže ono što gradjani opštine Rožaje žele da vide i čuju. Zbog toga, direktor ovog Javnog medijskog emitera, Mirsad Feleć, poručuje da će pratioci portala, slušaoci i gledaoci Radio televizije Rožaje, prevashodno biti sugradjani svih uzrasnih doba, odnosno ciljna grupa su svi.

Od dana kada je počelo emitovanje programa sa talasa Radija Rožaje, postavljalo se pitanje: „Da li bi mogla da postoji lokalna televizija“? Odgovor je stigao na kraju prošle i početkom ove godine i bio je nedvosmislen- Televizija Rožaje postoji i uveliko priprema program za start, tako da na naš rodjendan možemo da kažemo da će uskoro gledaocima biti predstavljena špica programa TV Rožaje.

Radio talasi Radija Rožaje su, da ponovimo još jednom, postali sastavni dio rožajske zbilje, a posredstvom interneta, odnosno portala Radio televizije Rožaje, dostupni su svim djelovima planete.

Zamisao uredništva je da program koji proizvodimo bude čitaocima, slušaocima i gledaocima neka vrsta „nevidljivog kućnog prijatelja“. To bi trebalo da bude RTR koji će pratiti ljude kroz svakodnevni život: ponekad ići uz njih, ponekad malo ispred njih, ali ih nikad ne napuštati – baš kao sjenka.

„Radio televizija Rožaje“ će, dakle, biti neka vrsta čarobnog bića – svako može da je doživi na mnogo načina, a za početak bar na dva : ili kao dobrog prijatelja, ili kao pouzdanog svjedoka.

RTR