„Rada“ se vratila na velika vrata

MARKOVIĆ OTVORIO FABRIKU

„Rada“ se vratila na velika vrata

Predsjednik Vlade Duško Marković otvorio je u Bijelom Polju novu fabriku prirodne mineralne vode Rada.

Nekadašnji bjelopoljski gigant, čija je reputacija kvaliteta prevazilazila granice Crne Gore, vraća se na domaće tržište sa starim kvalitetom, ali novim vizuelnim identitetom.

Investicija je teška četiri miliona eura, a cilj je liderska pozicija na domaćem crnogorskom tržištu.

Premijer Marković podsjetio je na obećanje od prije dvije godine u koje, kako je rekao, sigurno nijesu vjerovali ni zaposleni, ni bjelopoljska javnost.

„Pred nama je fabrika koja će doprinositi razvoju naše ekonomije, otvaramo nova radna mjesta i valorizujemo izdašne prirodne potencijale koje posjeduje ovaj kraj“, rekao je Marković, navodeći da novac od vode ostaje u našem ekonomskom sistemu.

Današnje otvaranje fabrike primjer je da se ispunjavaju obećanja, a da se sa riječi prelazi na djela.

„Moramo se snažno baviti proizvodnjom i realnom ekonomijom. Svaki privrednik i preduzetnik koji želi i može da investira u ovoj vladi ima pouzdanog partnera. Bićemo vjetar u leđa svima koji daju zamah razvijenijoj Crnoj Gori. Zato je ova investicija važna“, rekao je Marković.

Zadovoljan je što je prirodni potencijal sjevera stavljen u funkciju boljeg života građana.

„Moramo uraditi sve da građani poprave svoj životni standard. Rezultati našeg novog pristupa već stižu. Na Bjelasici niče ozbiljan turistički rizort. Na nekoliko kilometara odavde su aktivnosti na valorizaciji Đalovića pećine. To će donijeti na stotine novih radnih mjesta“, rekao je Marković.

Premijer je rekao da svaka prodata flaša znači i korak ka novom radnom mjestu.

Veliki dan za Sjever i Bijelo Polje

„Svaka prodata flaša vode značiće korak ka novom radnom mjestu, a ono ka uspješnijoj ekonomiji koja stvara dohodak i novu vrijednost – od koje gradimo vrtiće, bolnice i škole“, rekao je Marković, navodeći da ovo nije dnevna politika, već ozbiljna strategija razvoja Crne Gore i njenog Sjevera.

„Zaposlenima čestitam na novoj prilici i da vas u ovoj fabrici sljedeće godine bude više“, poručio je Marković.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović rekao je da je otvaranje Rade dokaz saradnje Vlade Crne Gore sa lokalnom samoupravom. On kaže da je šansu za zaposlenje u prvoj fazi otvaranja dobilo 20 građana.

„Danas smo ovdje svjedoci uspješne realizacije projekte vrijednog četiri miliona eura“, rekao je Smolović, navodeći da vjeruje da će voda Rada postati prepoznatljivi crnogorski brend.

Svečanom otvaranju fabrike prisustvovali su potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, i predsjednik PKCG Vlastimir Golubović.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor

Sve najljepše u Novoj 2022

Želi Vam Vaš portal SJEVER CRNE GORE