Radnici Željezare Toščelik Nikšić organizovaće protestni skup u ponedjeljak – sa početkom u 12 sati.

Željko Rabrenović, iz Sindikata Željezare, saopšto je da je skup planiran jer, kako ističe, ne znaju kakva će biti sudbina radnika i njihovih porodica.

On navodi da su se obraćali na sve moguće adrese u ovoj državi, te da je protestni skup organizovan baš zbog toga što nemaju nikakve informacije ni od Vlade ni od poslodavca.

“Skup se organizuje u ponedjeljak, u 12 sati, i tom skupu će prisustvovati i predstavnici Sindikata Boksita i Metalca. Prisustvovaće i Maksim Vučinić kao predsjednik Komisije za prećenje privatizacije i poslanik u skupštini CG”, navodi Rabrenović.

Zvanični dopis, ističe, upućen je i gradonačelniku Nikšića Marku Kovačeviću.

“Da li će on prisustvovati ili ne, ja tu informaciju nemam, ali sačekačemo ponedjeljak pa ćemo vidjeti“, kaže Rabrenović.

Upitan da li su dobili odgovore od nadležnih, kaže da nikakvih odgovora nemaju, te da ne znaju šta će se desiti i na koji način.

Ističe da jedno što znaju jeste to da su u toku neki pregovori, koji traju duži vremenski period i ne daju nikakve rezultate.

“Zbog toga ovo i organizujemo. Tražimo da nam se neko obrati sa pravim informacijama i kaže šta je to što čeka i Željezaru i njene zaposlene“, ističe on.

Trenutni status radnika, kako kaže, isti je kao i prethodnih pet mjeseci.

“Nalazimo se na plaćenom odsustvu od 90 posto zarada do 5. oktobra, šta će biti nakon toga veliko je pitanje. Mi očekujemo odgovore i od Vlade i od poslodavca, želimo da znamo šta će biti nakon 5. oktobra“, poručio je Rabrenović.