Veljko Vukašinović (50) iz Podgorice, uhapšen je sinoć nedugo nakon ranjavanja dvije osobe u podgoričkom naselju Stari aerodrom. On je osumnjičen za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Danas će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu.


                                                                                                 Foto: rtcg.me

“Sumnja se da je V.V. sinoć oko 21,45 časova, u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Stari aerodrom u Podgorici, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba sa S.R. i M.R. ispalio više projektila iz revolvera u pravcu ova dva lica”, saopšteno je iz Uprave policije.

Slavko Rnković je zadobio tri prostrijelne rane, a Milutin Rajković prostrijelnu ranu i posjekotinu glave. Osumnjičeni je nakon ranjavanja Rnkovića i Rajkovića pobjegao.

“Brzom, efikasnom i koordiniranom akcijom službenika podgoričke policije osumnjičeni je identifikovan nedugo nakon što se događaj desio, a lociran je i lišen slobode za manje od sat vremena nakon što je događaj prijavljen”, navodi se u saopštenju.

On će danas uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici.