Resor Ministarke dr Vesne Bratić traži od ministarstva dr Jelene Borovinić Bojović hitnu reakciju. Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta obavijestilo je jutros Ministarstvo zdravlja da je već prvog dana boravka djece u predškolskim ustanovama došlo do problema, jer su iz vrtića vraćena djeca koja nemaju potvrdu o zdravstvenom stanju iz Doma zdravlja.

– Prvog dana boravka djece u predškolskim javnim ustanovama u Crnoj Gori iskrsao je određeni problem, koji se tiče boravka djece po grupama u vrtićima, na način što se djeci koja nisu dostavila potvrdu o zdravstvenom stanju iz Doma zdravlja, ne dozovoljava os strane uprave predškolskih ustanova boravak u istim, dok ne pribave i dostave naznačenu potvrdu, a što već izaziva revolt njihovih roditelja – piše u dopisu u koji je portal Dana imao uvid.

Resor Ministarke dr Vesne Bratić traži od ministarstva dr Jelene Borovinić Bojović hitnu reakciju.

– Nužno nam je i hitno potrebno izjašnjenje Ministarstva zdravlja, odnosno Instituta za javno zdravlje Crne Gore, kako postupati u ovoj situaciji, imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, vaše preporuke i naredbe, te način na koji dozvoliti boravak djece u vrtićima – kaže se u dopisu.

Izvor: dan.co.me