PRVA FAZA KOLEKTORA ZAVRŠENA, USKORO RASPISIVANJE MEĐUNARODNOG TENDERA ZA IZGRADNJU POSTROJENJA

Radovi na izgradnji prve faze kolektora za prečišćavanje otpadnih voda uspješno su završeni, danas je konstatovano na sastanku tima za implementaciju i praćenje izgradnje kolektora.

Prva faza izgradnje podrazumijevala je projektovanje i izgradnju glavnog kolektora i dijela sekundarne kanalizacione mreže u centralnoj i industrijskoj zoni grada. Predsjednik Opštine Petar Smolović, najavio je nastavak realiizacije značajnog projekta, kroz izgradnju postrojenja za preciscavanje otpadnih voda.
„Sredstva za realizaciju postrojenja za preciscavanje otpadnih voda -faza 1 su obezbijeđena,  sa EIB-om, drugi dio je grant „Westen balkan“ fonda i ta dva ugovora su vrijednosti 6,3 miliona eura. Riješeni su svi imovinski odnosi i što se nas tiče stekli su se uslovi da se međunarodni tender uskoro raspise“ rekao je Petar Smolović.
Ivan Lagator predstavnik delegacije EU u Crnoj Gori je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će uskoro biti nastavljeni radovi na ovom velikom projektu. On je podsjetio da će u narednih godinu dana trajati faza testiranja dijela koji je završen i u kojem će najviše posla imati Vodovod i Izvođač radova.
„Današnji sastanak smo iskoristili da se Vodovod i izvođač usaglase oko termina, odnosno dinamike testiranja pumpnih postrojenja i njihovog puštanje u rad“, kazao je Ivan Lagator predstavnik EU u Crnoj Gori.
Na 29. sjednici tima za implementaciju i praćenje izgradnje kolektora bili su Fahrudin Begović menadžer Opštine, Milanko Minić direktor direkcije za izgradnju i investicije, Enriko Odorisio predstavnik Nadzornog organa, Blagoje Verusevski predstavnik izvođača radova, Dragutin Sekulović i Dragana Roganović predstavnici vladine agencije PROCON, koja se bavi implementacijom projekata u oblasti komunalne djelatnosti  i zastite životne sredine, kao i predstavnici Vodovoda Bistrica i Direkcije za izgradnju i investicije.
Sredstva za izgradnju prve i najkompleksnije faze ovog veoma važnog objekta u iznosu 3,1 milion eura obezbijedili  su  EU, a izvođač radova je bila firma “Ludwig Pfeiffer” iz Njemačke.