Protest nekoliko hiljada majki u Bijelom Polju(Video,Foto)

0
2160

Danas je u 13h, počeo protest majki koje su ostvarile naknadu po osnovu troje i više djece. Na protestu je prisustvovalo nekoliko hiljada majki i drugih gradjana iz Opština sa sjevera Crne Gore,Podgorice i Nikšića.

       Na protestu su se obratile predstavnice majki iz svih Opština sa sjevera,Podgorice i Nikšića,gdje je posebno u svim govorima izraženo nezadovoljstvo prema Bošnjačkoj stranci kao i poslanicima iz ove stranke i njihovim funkcionerima.

  Senada Fetahović predstavnica majki iz Rožaja je kazala,,Da su posebno ugrožene majke sa sjevera Crne Gore iz Rožaja,posebno kada se tiče djelovanje Bošnjačke stranke koja je kroz svoje djelovanje kazala, da naknade neće ukinuti , jer oni to neće dozvoliti,zato pojedine majke nijesu izlazile na proteste,zato apelujem na poslanike bošnjačke stranke da ne podrže ovakav predlog na Skupštini,a u koliko ga podrže izdali su sve majke Crne Gore,a posebno izdali su svoj narod,narod ništa drugo ne treba da radi nego da nastavi sa iseljavanjem”.Na kraju je kazala da su sve majke iste,ne dijelimo se po nacionalnosti ni po političkim partijama i pozvala  majke da se ujedine.

Goca Španjević je kazala,da je 20 godina na zavod a njen  muž 30 godina i dodala:,,Da li se pitala država kako smo podigli našu djecu i naglasila da nikad nije imalo mjesta za njih da bilo gdje rade i da su se vladari jedino sjetili za njih kada im je trebao glas” Na kraju im je poručila da će se boriti do kraja dok su žive majke,za njihovo doživotno stečeno pravo”.

Dana Obradović je pozvala:,,Nemojte da više nasjedamo na nacionalne i vjerske istoričke jezičke i ko zna koje već podjele,isfabrikovane za zamajavanje i sijanje straha,budimo svi zajedno” kazala je Obradovićka”

Sve majke koje su danas govorile na protestu su ogorćene na Ustavni sud,ponašanje vlasti prema njima i njihovim zahtjevima i naglasile da neće odustati od borbe za svoja stečena prava. Na protestu su govorili pored majki i predstavnici Demokrata,OO.SDP-a,OO.DF,i drugi.

                                                                                       Nakon protesta,majke su sa glavnog trga krenule u protestnu šetnju preko glavne raskrsnice, prema raskrsnici u Rakonjama gdje planiraju da se zadrže pola sata, nakon toga će preko prigradskog naselja Nikoljac, doći do Centra za socijalni rad Bijelo Polje.