Organizatori protesta “Odupri se” poručuju da će se u subotu 16. marta okupiti, na Trgu nezavisnosti, ali se tu neće zadržavati zbog, kako su saopštili, bezbjednosti građana.

Takvu odluku su donijeli nakon, kako kažu, “indicija koje su dobili iz bezbjednosnih struktura, da se planiraju akcije kompromitovanja i ugrožavanja mirnog karaktera protesta”.

Iako su predstavnici pokreta “Odupri se“ najavili da se 16. marta neće razilaziti s podgoričkog Trga nezavisnosti zbog mogućeg ugrožavanja mirnog karaktera protesta, ipak su od toga odustali.

“Iz razloga bezbjednosti nećemo organizovati ostanak na trgu. Nećemo dozvoliti da se bilo što, što je planirano u formalnim i neformalnim centrima moći pretvori u košmar i upravo iz tog razloga ćemo pratiti svaki korak”, poručio je Džemal Perović, jedan od organizatora protesta.

Organizatori protesta poručuju građinima da ih neće iznevjeriti i da će mirno i demokratski izvesti promjene do kraja.

U pokretu “Odupri se” zagonetni su i u vezi sa sporazumom s opozicijom. Kažu da pregovori ulaze u završnu fazu, ali nemaju konretan datum potpisivanja. Poručuju da će o svim daljim aktivnostima informisati javnost narednih dana.

izvor: TVCG