Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu iznosila je skoro 1,22 hiljade eura i veća je 29,7 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazali su podaci Monstata.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori bila je 21,1 odsto veća u odnosu na četvrti kvartal prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Statističari su naveli da direktan uticaj na prosječnu cijenu kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu ima učešće prosječne cijene metra kvadratnog stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje, koje je u posmatranom kvartalu bilo značajno manje u odnosu na prethodno posmatrane periode.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u prvom kvartalu iznosila je 1,2 hiljade eura.

“U primorskom regionu je iznosila 1,38 hiljada eura, u središnjem regionu 708 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 849 eura”, precizira se u saopštenju.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u prvom kvartalu iznosila je 1,22 hiljade eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 714 eura.

Izvor: FOS Media