Doktor Jaho Pepić iz rožajskog Doma zdravlja u ponedjeljak je iz noge sugrađanina Skendera Vučetovića (55) izvukao metar gaze, piše Pobjeda.

Prema kazivanju Vučetovića, gazu su zaboravili ljekari tokom intervencije u Kliničkom centru prije dvije godine.

“Posljednja operacija na nozi urađena mi je u aprilu 2015. godine u KBC-u Crne Gore. Uradili su je Žarko Dašić i Nermin Abdić, a tada su mi izvadili metalnu šinu koja mi je ugrađena 2013. godine kada sam polomio butnu kost. Od ugrađivanja metalne šine, noga mi je stalno bila pod otokom i nije zarastala očekivanom dinamikom. Išao sam na redovnu kontrolu u beransku bolnicu kod doktora Saše Novovića koji me je uputio u Klinički centar, gdje mi je početkom aprila 2015. godine izvađena šina iz noge”, ispričao je Vučetović.
Očekivao je, nastavlja on, da će mu se zdravstveno stanje popraviti, ali bolovi u nozi nijesu jenjavali.

“Zbog bolova i sporog zarastanja rane obraćao sam se i Hrapoviću u bjelopoljskoj Opštoj bolnici. On me je pregledao, ali nije posumnjao da u nozi imam “strano tijelo“. Rekao mi je da je normalno što mi rana curi jer bolujem od šećerne bolesti, a imam problema i sa bubrezima. Konstatovao je da će mi rana curiti dok sam živ”, kaže Vučetović.

Vidanje

Njegova supruga Faketa dodaje da je muževljevu ranu vidala svakodnevno, a ponekad ga je previjala i po tri puta na dan.

“Bila sam prinuđena da mu svakodnevno čistim ranu. Ispostavilo se, da tako nijesam radila moj suprug bi vjerovatno dobio sepsu. Prošle sedmice iz njegove rane sam izvukla nekoliko končića. Nije mi se svidjelo kako rana izgleda, pa sam pozvala Hitnu pomoć. Ekipa je stigla i pregledala Skendera te preporučila da se obratimo izabranom ljekaru. Doktor Jaho Pepić je došao u ponedjeljak i kada je pokušao da izvuče končić za njim je krenula cijela gaza. Bili smo šokirani”, ispričala je ona.

Propusti

Vučetović, koga smo zatekli u bolesničkoj postelji, kaže da je već neko vrijeme nepokretan i dodaje da su bolovi splasnuli otkad mu je izavađena gaza i da mu rana od tada manje curi.

“Ne mogu da optužim ljekare koji su me operisali za ovo što mi se desilo jer ne znam ko je zaboravio gazu, odnosno ko je odgovoran za ovo kroz šta sam prošao. Cilj mi je da ukažem na propuste, kao i da pozovem na veću odgovornost zdravstvenih radnika, kako se nešto slično nikome više ne bi desilo”, objasnio je Vučetović zašto je svoje iskustvo podijelio sa medijima.

Intervenisao sam tokom kućne posjete

Pepić je kazao da ga je u ponedjeljak kontaktirala porodica Skendera Vučetovića.

“Nakon njihovog poziva, znajući da je Skender nepokretan, pošao sam u kućnu posjetu. Tada mi je rečeno da su prethodne večeri kod njih boravile kolege iz Hitne službe i da su uočili dio gaze koji se pojavio iz rane na butnoj kosti koja je operisana prije dvije godine. Iz rane sam izvadio gazu dugu oko metar. To je sve što mogu da vam saopštim”, rekao je Pepić.