Policija u Herceg Novom je kod N.K.(51) pronašla i oduzela pištolj i municiju u ilegalnom posjedu. U akciji policije u Beranama kod L.O.(20) pronađeni i oduzeti pištolj i tri štapina eksploziva.

“Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su postupajući na osnovu operativnih informacija kod N.K. (51) iz Herceg Novog pronašli i oduzeli pištolj marke “VZOR” cal. 7,65 mm sa 44 metka istog kalibra i 23 komada puščane municije oznake 7×64 mm. Pronađeni pištolj i municija biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Protiv N.K. je podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako se dodaje, policija u Beranama je izvršila pretres kuće koju koristi L.O. (20) i tom prilikom pronašla i oduzela pištolj marke “Blow” cal.9mm i tri štapina eksploziva.

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da eksploziv pripada R.O. (67) iz Berana. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama. Pronađeni i oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja” zaključuje se u saopštenju