Službenici Centra bezbjednosti Berane podnijeli su krivičnu prijav uprotiv Andrijevičana L.V. (18) i M.S. (21), za koje sumnjaju da su podmetnuli požar na kamionu svog sugrađanina u januaru ove godine.

“Kriminalistička obrada, kao i izvršena vještačenja, ukazuju na sumnju da su L.V. i M.S. 28. januara 2019. godine tokom noći, oko 03,20 časova, teretno motorno vozilo FAP 1621, u vlasništvu V.P, polili benzinom i inicirali požar na ovom vozilu, koje je bilo parkirano u blizini porodične kuće oštećenog. U požaru je nastala totalna šteta na navedenom teretnom vozilu”, navodi se u saopštenju policije.

Službenici CB Berane su, odmah po prijavi događaja, izvršili uviđaj na licu mjesta i preduzeli druge policijske mjere i radnje koje su, zajedno sa izvršenim vještačenjima, dovele do identifikovanja osumnjičenih lica.

“Protiv njih dvojice, L.V. i M.S, je državnom tužiocu u ODT u Beranama podnijet posebni izvještaj, kao dopuna krivčne prijave prethodno podnijete protiv nepoznatnog počinioca, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari koje se u ovom slučaju, zbog visine nastale štete, goni po službenoj dužnosti”, kazali su iz policije.