Policija je u Baru pronašla i oduzela dvije puške, dok su u Podgorici pronađena dva odbačena pištolja, saopštila je Uprava policije.

Kako navode, barska policije je, preduzimajući pojačane aktivnosti na kontroli bezbjednosno interesantnih lica, pretresom pronašla i oduzela dvije puške u ilegalnom posjedu.

“Službenici Centra bezbjednosti Bar su pretresom stana i drugih prostorija koje koristi S.Đ. (25) iz Bara pronašli i oduzeli dvije puške M48 cal. 7,9mm. Oružje je oduzeto od njegovog srodnika, S.Đ. (63) iz Bara, protiv kojeg je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navode u saopštenju.

Osim toga, kako dodaju, podgorička policija je pronašla dva pištolja sa municijom za koje se sumnja da su odbačena od strane bezbjednosno interesantnih lica.

“Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su vršeći aktivnosti pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica, njihovih vozila i ugostiteljskih objekatau kojima su odgovorna lica ili u kojima borave, pronađena su odbačena dva pištolja. Podgorička policija je, u okviru ove aktivnosti, u Ulici 8. marta u Podgorici, pronašla i izuzela revolver marke ‘Kolt’ a nakon toga i pištolj marke ‘Pietro Beretta’ sa metkom u cijevi i pet metaka u okviru, za koje se osnovano sumnja da su odbačeni od strane bezbjednosno interesantnih lica, a koja su prethodno u neposrednoj blizini kontrolisana od strane policijskih službenika”, dodali su u saopštenju.

Pronađeno oružje i municija biće, kako navode, upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

“O događaju je obaviješten nadležni tužilac”, zaključili su u saopštenju.