Komandir Službe zaštite i spašavanja Nikšić Slavko Tadić upozorio je na opasnost od promjene prvca vjetra što bi, kako je ocijenio, moglo biti najveća prijetnja i opasnost po vatrogasce i građane koji pomažu u grašenju požara.

Tadić podsjeća da je danas 24. dan vatrenih stihija na teritoriji nikšićke opštine, te da je vatrogasno-spasilačka jedinica danonoćno na terenu.

“U posljednjih nekoliko dana povećano je organizovanje naših sugrađana u svojoj režiji koji gase svoja i komšijska imanja i koji ne haju na naša upozorenja na opasnosti koje ih tamo vrebaju. Veliki broj sugrađana će vikend da iskoristi na najhumaniji način. Idu da pomognu svojim vatrogascima-spasiocima! Ovim putem ih molimo da se čuvaju”, poručio je Tadić.

On je apelovao na njih da nabave vojne gas maske, da sa sobom imaju flašu vode, peškir, te da se kreću u grupama i da čuvaju jedni druge.

“Životi su najvažniji, dragi sugrađani. Čuvajte ih! Upozoravamo na promjenjive pravce vjetra koja je nama, a i njima najveća opasnost”, rekao je Tadić.

On kaže da će im i danas u pomoć priteći Avio-helikopterska jedinica i helikopteri Vojske Crne Gore.

Napominje da su aktivni požari u sljedećim mjestima: Grahovo, selo Pospude, Mačavare, Bratogošte, Pilatovci, Bare Budoške, Vracenovici, Pusti lisac, Bršno, Broćanac gornji i donji, Zagrad, Lukavica, Bijele poljane, Ubli čevski i Krstac.

Izvor:RTCG