Projekat Možemo sve: Jedna osoba nastavila rad na pola godine

I zvanično je završen desetomjesečni projekat “Možemo sve”, koji je sprovelo Udruženje Multiple skleroze u saradnji sa NVO “Mreža znanja” i Centrom za psihološku pripremu sportista, a finansiran je od Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

“Tromjesečnu obuku završilo je šest lica, nakon čega je njih četvoro uposleno na šest mjeseci. Iako projektom nije bilo planirano, nakon završetka, jedno lice će nastaviti rad na određeno vrijeme narednih pola godine”, saopšteno je na konferenciji za novinare, organizovanoj povodom završetka projekta.

Projektom je planirano da se obučavaju za rekvizitere u sportskoj sali, tom prilikom otkriveni su određeni talenti koji su pravilno usmjereni i donijeli srebrnu medalju u standardnoj kategoriji u kik boksu na prvenstvu Crne Gore Draganu Boljeviću, a Jeleni Kadić prvu samostalnu izložbu čestitki u KIC-u “Budo Tomović”.

“Još jedna od aktivnosti, nije planirana, a realizovana je uspješno, interesantno predavanje o pravima osoba sa invaliditetom na ostvarivanje invalidske penzije, koje je održao krajem avgusta Milovan Živaljević iz Fonda PIO”, podsjetili su na konferenciji za novinare.

Udruženje Multiple skleroze je ovom prilikom premijerno prikazalo mini film, koji započinje reklamom o pravima osoba sa invaliditetom, a nadovezuje se pričom učesnika programa “Možemo sve” koji su govorili o svojim iskustvima na radnim mjestima tokom trajanja projekta.

Izvor: Dnevne novine