U zajedničkoj akciji Uprave policije, Inspekcije za slatkovodno ribarstvo i Službe zaštite NP Skadarsko jezero privedeni su Slavko i Gavrilo Šišević zbog izlova ribe uz pomoć agregata.

“S obzirom da se izlov ribe uz pomoć struje smatra krivičnim djelom lica su na dalje postupanje predata Osnovnom državnom tužilaštvu. Šiševići su zatečeni na lokaciji Kažića tapija, a policija je od njih oduzela opremu i alate kojima je vršen nezakoniti izlov ribe”, saopšteno je iz Nacionalnih parkova.

Pored tog slučaja u saradnji sa Inspekcijom za slatkovodno ribarstvo i Graničnom plovnom jedinicom u nezakonitim aktivnostima danas su zatečeni i Đonaj Đoka i Toni Junčaj iz Tuzi.

Protiv njih su podnesene prekršajne prijave, jer su izlovljavali ribu bez potrebnih dozvola za privredni ribolov i neobilježenim mrežama.

Nadzornici Službe zaštite NP Skadarsko jezero privremeno su od njih oduzeli metalni čamac, vanbrodski motor, 24 mreže i ostalu opremu.

“Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore posebno je zadovoljno podizanjem nivoa zaštite NP Skadarsko jezero kroz intenzivnu i dobru saradnju sa Inspekcijom za slatkovodno ribarstvo i Upravom policije. Nadamo se da ćemo zajedničkim aktivnostima u narednom periodu stati na kraj ovoj štetnoj pojavi koja ugrožava biodiverzitet NP Skadarsko jezero i donosi štetu poštenim ribolovcima i svima onima koji svoje živote i poslove vezuju za ovaj park”, poručuju iz NPCG.

Izvor:RTCG