Priveden policajac zbog sumnje da je pomagao u švercu cigareta

Policija u Podgorici privela je policijskog službenika Sektora granične policije, Đ.Đ. (43) zbog sumnje da je pomagao tridesetčetvorogodišnjoj T.B. iz Pljevalja u švercu cigareta.

Službenici CB Podgorica su juče, na putnom pravcu Podgorica – Kolašin, u mjestu Dromira, kontrolisali vozilo „Peugeot 307“, pljevaljskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Đ.Đ. dok se na mjestu suvozača nalazila T.B. U vozilu je pronađeno 365 boksova cigareta bez akciznih markica, vrijednosti oko 8.000 eura.

Cigarete su privremeno oduzete. Đ.Đ. i T.B. su lišeni slobode. Oni su, uz krivičnu prijavu, od strane policijskih službenika Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

„Osim lišenja slobode Đ.Đ. i njegovog privoda tužiocu uz krivičnu prijavu, neposredni rukovodilac ovog policijskog službenika će uputiti inicijativu disciplinskom tužiocu za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede radne dužnosti. Đ.Đ. će biti suspendovan do okončanja postupka,“ navodi se u saopštenju Uprave policije.

Uprava policije osudila je nezakonito ponašanje policijskog službenika Đ.Đ.

„Kao što očekujemo da policijski službenici budu institucionalno zaštićeni prilikom primjene zakona, tako dajemo i maksimalnu podršku nadležnim organima i službama u procesuiranju ovakvih i drugih nezakonitih slučajeva i uradićemo sve što je u našoj nadležnosti da svaki ovakav pojedinac, ukoliko postoji, bude otkriven, procesuiran i kažnjen u slučajevima u kojima se dokaže krivica u krivičnom postupku“, navodi se u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor

Sve najljepše u Novoj 2022

Želi Vam Vaš portal SJEVER CRNE GORE