Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, razgovarao je danas u Sarajevu sa ministrom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, Vojinom Mitrovićem, o poboljšanju putne infrastrukture na relaciji Sarajevo – Podgorica i izgradnji mosta na Tari, kao i o planovima za integrisanje graničnih prelaza u cilju poboljšanja bezbjednosti i efikasnosti prevoza putnika i roba.

Na sastanku je bilo riječi i o unapređenju bilateralnog sporazuma iz oblasti drumskog saobraćaja, te razmjeni dobrih praksi i iskustava izmedju dvije zemlje.

“U prvom redu, radićemo na otklanjanju problema koje možemo riješiti u kratkom roku. Rješenje infrastrukture na potezu Sarajevo – Podgorica je prioritet jer smo saglasni da taj put ne služi na čast nijednoj državi, jer dva glavna grada ne bi smjela biti tako slabo saobraćajno povezana”, kazao je Bojanić.

Navodi da je za Crnu Goru kao turističku destinaciju izgradnja putne infrastrukture veoma bitna, te da krupni infrastrukturni projekti državama mogu pomoći u oporavku od posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Ministar Mitrović je nakon sastanka kazao da je u ovom trenutku najbitnija izgradnja koridora 2b koji bi povezao Sarajevo i Podgoricu, odnosno rješavanje problema na pravcu Foča – Šćepan Polje, izgradnjom mosta na Tari i integranisam graničnim prelazom na tom pravcu.

“Formirana je zajednička radna grupa čiji je zadatak da do jula obavi sve aktivnosti kako bismo Bojanić i ja na ministarskom sastanku u Sloveniji potpisali sporazum o izgradnji tog mosta”.

Na kraju, Bojanić je iskoristio priliku da pozove građane BiH da u što većem broju posjete Crnu Goru, gdje će imati prilike da se uvjere u gostoprimstvo domaćina.

Izvor: FOS Media