Ministarstvo ekonomskog razvoja obavijestilo je da produžava rok podnošenja prijava za subvencionisanje aprilskih zarada za osam dana. Prvobitno je rok bio određen do 20. maja.

Kako ističu u saopštenju, u okviru Mjera podrške privredi i građanima za II kvartal 2021. godine, Ministarstvo ekonomskog razvoja nastavilo je sa realizacijom Programa za subvencionisanje zarada, a od 1. maja otvoren je elektronski servis „Program za dodjelu subvencija“ za predaju zahtjeva za subvencionisanje aprilskih zarada, uz prvobitno definisani rok, do 20. maja.

“Zbog otežanog rada elektronskog servisa tokom prvih dana maja, nove metodologije realizacije predmetnog Programa, kao i pethodnih i predstojećih praznika u ovom mjesecu, obavještavamo privredu da će rok za podnošenje prijava u maju biti produžen osam dana, tj. zaključno sa 28. majem. Podsjećamo privredne subjekte da se detaljno informišu o inoviranom Programu subvencionisanja zarada, što je moguće odraditi putem link-a – https://mek.gov.me/ministarstvo/mjere_IIkvartal/, kao i da je za sve konsultacije na raspolaganju tim Ministarstva ekonomskog razvoja putem e-mail adrese [email protected]”, navode u saopštenju Ministarstva.

Izvor: RTCG