Dva mladića, A. Gredić i N. Bašić, zadobili su teške i lake tjelesne povrede nakon što su pretučeni ispred pekare “Šar” u Bijelom Polju, prije tri dana, navedeno je na fejsbuk stranici Bošnjačke stranke. BS je objavila uznemirujući snimak prebijanja mladića, a od policije traže da ispita da li je uzrok napada nacionalna pripadnost ili nešto drugo.

        Ilustracija

Iz Bošnjačke stranke su na svojoj fejsbuk stranici naveli da zabrinjava, kako kažu, izjava jednog od napadača, kojeg je Gredić dok je primao udarce, čuo kako viče “ubij ga za Bajram”.

Iz Bošnjačke stranke od policije traže da ispita da li je uzrok napada nacionalna pripadnost ili nešto drugo.

“Bijelo Polje je opština koja se diči svojim multivjerskim i multinacionalnim skladom, vjerujemo da ta činjenica predstavlja istinsko bogatstvo ovog grada pa ovaj događa najoštrije osuđujemo i pozivamo nadležne organe da počinioce privedu pravdi”, naveli su iz Bošnjačke stranke.

Događaji poput ovog i onog iz Berana, kada je Igor Tomkić iz Berana napadnut samo zato što je Hrvat svakako zabrinjavaju i bude pažnju javnosti, pa je potrebno ovakve slučajeve staviti u fokusu pažnje javnosti i kao prioritetne u radu nadležnih organa, naveli su iz BS.

Oni su naveli da će delegacija BS Bijelog Polja sjutra posjetiti povrijeđene mladiće koji su smješteni u Opštoj bolnici u Bijelom Polju.

Cio događaj snimile su siguronosne kamere pekare “Šar”.

“U toku su operativne radnje vezane za ovaj slučaj. Očekujemo da uskoro napadači budu privedeni i da se prema njima postupa u okviru zakonskih ovlašćenja”, kazao je sagovornik Dnevnih novina iz policije.

izvor: rtcg.me