Nikšićka policija je zaplijenila pištolj, više pušaka i minskoeksplozivna sredstva u nizu pretresa u tom gradu, a podnijeli su i krivičnu prijavu protiv sugrađanina V.B.

Kako su naglasili iz policije, u automobilu kojim je upravljao V.B.(37) pronašli su pištolj Glok s okvirom u kome se nalazilo 16 metaka, kao i još jedan okvir s 12 komada municije.

Detaljnim pregledom je otkrivena metalna cijev ispod sjedišta suvozača, a iza sjekira.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću. Shodno izjašnjenju tužioca, protiv V.B. je podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, poručili su iz policije.

U odvojenoj akciji, policija je u stanu i prostorijama koje koristi D.Č. (69) pronašla lovački karabin M-48, lovačku pušku marke „Hamerles“ kalibra 16 mm, 28 komada puščanih metaka nepoznatog kalibra, električnu kapislu, bajonet i okvir od pištolja.

“Takođe, postupajući po operativnim informacijama i shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu policijski službenici su izvršili i pretres prostorija koje koristi B.Z. (43) iz Nikšića. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli: 35 usporivača za miniranje, 24 komada DK kapisle, tri svežnja sporogorećeg štapina, minerska kliješta, dva noža na rasklapanje i minersku torbicu. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac”, saopšteno je iz policije.