Bivša finansijska direktorica kompanije “Plantaže” Valerija Saveljić, pravosnažnom presudom Višeg suda, oslobođena je krivične odgovornosti zbog navodne zloupotrebe službenog položaja. Saveljić je prije 4 godine dobila otkaz u ovom preduzeću, jer je, kako kaže, odbila da potpiše namješten polugodišnji izvještaj za više od 3,5 miliona eura.

Krivičnu prijavu protiv Saveljić tada je podnijela izvržna direktorica “Plantaža” Verica Maraš, zbog navodne zloupotrebe službenog položaja.

Presudom Višeg suda, Saveljić kaže da je dobila satisfakciju za sve, kako je rekla zluopotrebe koje je otkrila javnosti, a kose se odnose na aktuelnu direktoricu.

“Vjerujem da sa ovom pravosnažnom oslobađajućom presudom, sada je svima jasno, da izvršna direktorica Plantaža nema više ni jedan adut kojim bi opravdala svoju lošu poslovnu politiku, kojom je nekad najbolju crnogorsku firmu u većinskom državnom vlasništu, dovela na crnu listu poreskih dužnika” kaže Saveljić.

Postavlja se pitanje, kaže Saveljić, da li se “Plantaže”, – posljednja velika kompanija većinskom u vlasništvu države, pod rukovodstvom Verice Maraš, namjerno vode u propast “kako bi se sjutra za male pare prodale nekom takozvanom investitoru – spasitelju”.

Svi pokazatelji, tvrdi ona, vode u tom smjeru.

“Jer u odnosu na 2007.godinu, po završnom izvještaju iz 2017. godine, prihodi su manji za 2 miliona eura, troškovi veći za 3,5 miliona, profit manji za 2,5 miliona, a krajnje zalihe povećane za 36,5 miliona eura, pri čemu se smještajni kapaciteti nijesu povećali”, zaključuje Saveljić.

izvor: rtcg.me