Presuda optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine politički je pamflet, rekao je advokat Miroje Jovanović i najavio žalbu nadležnim instancama.

“Ovo nije presuda već političko sopštenje braće Đukanović, njihova poruka Rusiji, srpskom narodu i liderima Demokratskog fronta (DF). Ovo čemu sam danas djelimično prisustvovao, nije izricanje presude nego političkog pamfleta”, rekao je Jovanović novinarima ispred Višeg suda.

On je kazao da će se kada dobiju to “političko saopštenje koje će neki nazvati presuda” žaliti.

“Ali ustvari to će više biti popis postupaka, popis laži. Nemam nikakvu dilemu da je sud koji će odlučivati o žalbama na fonu na kome je Viši sud u Podgorici”, rekao je Jovanović.

Prema njegovim riječima, ono što može i mora biti podstrek odbrani, to je da se jedan režim koji se raspada drznuo da 9. maja osudi državu koja je toga dana oslobodila Evropu.

Jovanović je kazao da pritvor Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću nije određen pritvor, a i da je određen da bi im on savjetovao da ne idu.

On je rekao da se vjeruje “psihičkom bolesniku” i da se lažno citira ključni dokument Rusije.

“Više desetina puta sud poklanja povjerenje čovjeku koji je vještačen kao neuropshijatrijski bolesnik. Kao advokat prezirem svako slovo koje je danas pročitano”, istakao je Jovanović.

On je kazao da dokument Rusije koji pokazuje da Saša Sinđelić nije ušao u Moskvu lažno citiran.

“Tamo je vrlo precizno navedeno da nije prešao graničnu ni carinsku liniju i da je iz zone tranzita vraćen u Beograd. To je sud prećutao“, smatra Jovanović.

On je rekao da onog momenta kada neko ko bi trebalo da bude sudija, zanemari psihijatrijsko i psihološko vještačenje jednog čovjeka, već mu vjeruje, a taj čovjek je, kako navodi, hladnokrvno sa leđa ubio drugog čovjeka i zato osuđen i bio u bjekstvu, to nastavak priče o sakrivanju identiteta Saše Sinđelića.

“Koji je na samom kraju postupka, u čemu je svjedočila regionalna javnost, rekao kako je i zašto lagao u sudu“, rekao je Jovanović.

On je kazao da mu je bila čast braniti Mandića, Mihaila Čađenovića i Branku Milić.

izvor: rtcg.me