Zbog složene epidemijske situacije mnogi parovi odlagali su svadbena veselja. Uprkos pandemiji, ima onih koji nijesu odustali od planiranog vjenčanja. Umjesto velikog slavlja bjelopoljci brakove sklapaju u prisustvu ograničenog broja zvanica. Broj vjenčanih parova je u prošloj godini prepolovljen kao i prihodi organizatora takvih proslava.

Uz ograničen broj bližnjih Semedina i Ermin Hot proslavili su ulazak u brak. Dugo planirana svadba sa većim brojem zvanica, zbog mjera predostrožnosti, morala je biti zamijenjena skromnim vjenčanjem.

Poljupci i zagrljaji na koje smo uslijed pandemije virusa korona gotovo  zaboravili podsjetili su nas da mladenci u specifičnim okolnostima počinju  zajednički život. Mnogima su se planovi poremetili pa su odlagali zakazana veselja. Tako je i Sanja Dulović sa svojim partnerom Momčilom unaprijed zakazanu svadbu  pomjerala dva puta.

Uživanje u izboru vjenčanice, svadbene torte, dekoracije i  muzike zamijenila je briga o zdravlju. Zato već više od godinu znatno manje parova zakazuje vjenčanje.

U sezonama svadbi, sve do prošle godine, radili su ugostitelji, dekorateri, frizerke i kozmetičarke, fotografi, muzičari. Posla je manje i  u poslastičarnicama  i u krojačkim salonima. Pandemija je uticala na njihove prihode koji su prepolovljeni.

Dok neki parovi i dalje pomjeraju svadbene termine, drugi poput Semedine i Ermina uprkos pandemiji nijesu odustali od svog vjenčanja.

Iako mala, za taj par je to bila svečanost ispunjena posebnim osjećanjem. Sada je najvažnije da ljudi sačuvaju zdravlje i u trenutnu situaciju unesu optimizam.

Izvor: RTCG