PLAVNICA

Preko 100 takmičara na Podgoričkom triatlonu

Preko stotinu takmičara, od čega 88 iz Crne Gore, učestvovalo je juče na šestom Podgoričkom triatlonu, Plavnica 2019.

Triatlon je održan u organizaciji Triatlon kluba Podgorica, a u saradnji sa Gradskom opštinom Golubovci, Sekreterijatom za kulturu i sport Glavnog grada na Plavnici.

“Na takmičenju je ukupno učestvovalo 103 takmičara od čega je njih 88 (64 u pojedinačnoj konkurenciji i 24 u štafetama) bilo iz Crne Gore što je svakako jedan od najznačajnih pokazatelja rasta popularnosti i afirmacije triatlon sporta u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju organizatotra I dodaje da je upravo to jedan od osnovnih ciljeva Triatlon kluba Podgorica.

Posebno su istakli učešće dva najmlađa učesnika Pavela Pascu I Andreja Vlada.

 ..

“ Osim domaćih takmičara, Podgorički triatlon već poznat po međunarodnom karakteru, na stazi je ugostio i takmičare iz Belgije, Hrvatske, Bugarske, Mađarske, Rusije, Amerike, Albanije Rumunije. Naravno, imali smo i ove godine učesnike, a i njihove navijače, iz raznih crnogorskih, triatlon, biciklističkih i atletskih klubova, rukometaše, vaterpoliste, trkačke grupe, karatiste i mnoge druge”, navodi se u saopštenju.

Ovogodišnje izdanje Podgoričkog triatlona obilježile su malo visočije temperature, što je takmičarima odgovaralo u vodi, ali ipak, na trčanju su mnogi osjetili, možda do sada, najvruću atmosferu Podgoričkog triatlona.

“Najviše pažnje privukla je olimpijska distanca (1500m plivanje, 40km biciklizam i 10km trčanje) koju je prvi savladao Jakša Diklić iz Hrvatske sa vremenom 02:08:01h. Nakon njega kroz cilj su prošli Luka Čupić iz TK Herceg Novi i Đuro Mileusnić, iz istog tima kao i pobjednik – TK Dubrovnik. U konkurenciji dama najbrža je bila Jelena Tomašević iz TK X Herceg Novi, sa vremenom 02:30:29h, dok su drugo i treće mjesto zauzele takmičarke iz TK Split Tamara Carević i Aleksandra Tot iz TK Kotor”, navodi se u saopštenju.

 ..

Šampionskom titulom za Crnu Goru u ovoj disciplini okitili su se Jelena Tomašević i Luka Čupić, a na podijumu su još bili Aleksandra Tot u ženskoj, i Mladen Ilić (TK Kotor) i Marko Butulija (TK X Herceg Novi) u muškoj konkurenciji.

“U disciplini sprint triatlon (750m plivanje, 20km biciklizam i 5km trčanje) prvi su kroz cilj prošli Nikola Pavlović i Milica Purlija, oboje članovi TK Podgorica. Na drugom i trećem mjestu su se našli Goran Daničić (TK X Herceg Novi) i Sean Lepouttre respektivno, u muškoj, i Anđela Delibašić (BK Budućnost) i Marija Bošnjak (TK X Herceg Novi) u ženskoj konkurenciji”, saopštili su organizatori.

 ..

U štafetnom takmičenju prva je bila ekipa “The Matadors” iz Crne Gore, ”Carević tim” iz Hrvatske je odnio srebro, a na trećem mjestu se našla grupa RRM iz Crne Gore.

Izvor: RTCG