Predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava boravili u opštini Petnjica

0
93

Na poziv predsjednika opštine Petnjica Samira Agovića predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska  prava boravili su danas u posjeti opštini Petnjica i porodicama Miftara i Ismeta Beriše koje su tokom ratnih dješavanja na Kosovu tokom devedesetih godina utočište našli  na teritoriji ove Opštine.

Pomenute porodice su izrazile interesovanje za rješavanjem stambenog pitanja u opštini Petnjica,nakon povratka u martu ove godine. Po povratku, suočene su sa problemom stambenog smještaja,  budući da je stara zgrada škole u kojoj su boravili prije odlaska za Njemačku, porušena.Na sastanku sa potpredsjednikom opštine Petnjica Muslijom Kalićem, razmatrani su modeli rješavanja stambenog pitanja. Jedan od modela je izgradnja kuće u okviru Regionalnog stambenog programa koji je raspisalo Ministarstvo rada i socijalnog staranja i za koji ističe rok za prijavu 1. maja. Ipak, ispostavilo se da to rješenje nije mouće primjeniti jer  je jedan od uslova da aplikanti posjeduju zemljište na svoje ime.S tim u vezi, predočena je druga mogućnost prijave za rješavanje stambenog pitanja u okviru Regionalnog stambenog programa u toku kojeg je započela izgradnja 94 stambene jedinice u Beranama.Tokom razgovora sa familijama, porodice su izrazile želju da se pokuša iznaći mogućnost da im se stambeno pitanje primarno riješi u Petnjici zbog veoma dobrih odnose koje su članovi/ice ovih porodica ostvarili/e tokom dugogodišnjeg boravka u opštini Petnjica sa stanovnicima te opštine.

Potpredsjednik Kalić izjavio je da ukoliko ove porodice ne dobiju stambene jedinice u opštini Berane, opština Petnjica će tražiti načina da im obezbjedi zemljište u okolini grada Petnjice, budući da porodica Beriša traži da im se isto dodijeli, opština nema zemljište.

Podeli
Predhodni članakMessijev dvojnik
Sledeći članakUpoznajte Eriku

Ostavi komentar

Molimo vas da unesete Vaš komentar
Molimo Vas da unesete Vaše Ime ovdje