Predstavnici Glavnog grada prezentovali su investicioni potencijali Podgorice poslovnoj zajednici Italije i onima koji svoj biznis razvijaju u Crnoj Gori, saopštio je PG Biro.

“Još jedan od načina da se poboljša ekonomska slika” (Foto: PG Biro)

Naime, menadžer Glavnog grada i Služba za međunarodnu saradnju, sa ambasadom Republike Italije i Udruženjem italijanskih privrednika u Crnoj Gori “Konfindustrija Montenegro”, organizovali su zoom sastanak na kojem su prezentovani investicioni potencijali Podgorice poslovnoj zajednici Italije i onima koji svoj biznis razvijaju u našoj državi.

Tom prilikom, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da je zadovoljan što se potencijali Glavnog grada sve više prepoznaju i podsjetio da je Podgorica, uprkos brojnim izazovima, naročito tokom prethodne godine, imala pozitivne rezultate.

“Vuković je naglasio da je ovo još jedan od načina da se poboljša ekonomska slika, što je od velikog značaja naročito u ovim vremenima, ali i da Podgorica dobije nove sadržaje. Naglasio je da Podgorica želi da tradicionalno dobri odnosi između Italije i Crne Gore, bude temelj za izgradnju još boljih ekonomskih odnosa”, saopštio je PG Biro.

Ambasador Republike Italije u Crnoj Gori Luka Celioli pohvalio je angažovanje Glavnog grada kada je u pitanju podsticaj razvoju biznis zajednice u Podgorici. On je istakao prednosti činjenice da se u Crnoj Gori koristi euro kao valuta, naglašavajući da je riječ o zemlji koja je u procesu pristupanja EU otišla najdalje.

Direktor “Konfindustrije Montenegro” Marko Đinđinović takođe je ocijenio da su prilike za investiranje i saradnju značajne, posebno naglašavajući značaj Udruženja čiji je predstavnik.

Pohvalio je ažurnost i proaktivno djelovanje službi Glavnog grada, što doprinosi većoj otvorenosti administracije prema potrebama privrede i ide u prilog efikasnoj realizaciji zajedničkih projekata.

Menadžer Glavnog grada Marjan Junčaj je kroz prezentaciju o biznis zonama predstavio brojne povoljnosti i detalje u vezi sa Javnim pozivom za izbor korisnika biznis zona u Podgorici, te ukazao na povoljnosti i olakšice koje su od značaja za potencijalne investitore.

Izvor:RTCG