Predsjednica kotorske Skupštine Dragica Perović zakazala je sjednicu lokalnog parlamenta za 14. jun sa jednom tačkom dnevnog reda – izbor predsjednika Opštine.

Perović je saopštila da je sjednicu zakazala u skladu sa imperativnim odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi, a na osnovu inicijative novoformirane skupštinske većine.

“Iako inicijativa, kao i prethodna za razrješenje predsjednika Vladimira Jokića, nije podnijeta u skladu sa zakonom, što je čini apsolutno manjkavom i neurednom, zahtjev sam danas na vrijeme i u roku isprocesuirala, čime stavljam tačku na sve medijske pritiske i špekulacije ostrašćenih DPS kadrova – javnih pretendenata na najviše funkcije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti”, kaže se u saopštenju Perović.

Ona ističe da je duboko posvećena zakonitom radu uprave koju je formirana 2017. godine.

“A posebno radu lokalnog parlamenta koji je, kao zakonodavni organ, najpozvaniji da sprovodi i primjenjuje zakon, naravno nakon sprovedenih izbora, a ne nakon volšebne prekompozicije vlasti?!”, navela je Perović.

Ona je poručila novoj skupštinskoj većini – “kako su počeli neka i nastave da rade, a najbolji sud o njima i nama je vrijeme”.

“Vrijeme je majstorsko rešeto, uz kratku poruku da nakon svega i dalje imam miran san, jer su mi i obraz i ruke čisti”, poručila je Perović.

izvor: Mina