Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić upriličio je danas prijem za rukovodstvo, stručni štab i igrače novog prvoligaša rukometnog  kluba Jedinstvo. Predsjednik Žurić  u ime lokalne uprave i čitavog grada čestitao je RK Jedinstvo na postignutom uspjehu.

Zadovoljstvo je što smo napravili još jedan sportski uspjeh u Bijelom Polju u ovoj godini i da konstatujem i to da mi je jednako važno što među vama osim igrača, trenera i uprave koji su  dominantno ali ne isključivo zaslužni za osvajanje prvog mjesta u drugoj ligi i plasman u prvu ligu direktno, samo par godina nakon reaktiviranja RK Jedinstvo. Jednako mi je drago što su među vama stari sportski radnici i što je vaša srčana borba doprinijela da se grad ujedini oko još jednog kluba i da vam se na tome posebno zahvalim. Takođe, da zahvalim rukometašima koji su u decenijama prije vas  pronosili slavu našeg grada na način kako vi to sada uzvraćate jednako kvalitetno.  Konkretan povod je plasman RK Jedinstvo u Prvu ligu, ubjedljivo osvojeno prvo mjesto u rangu takmičenja u kojem ste bili do prije neki dan, kada je i zvanično promovisan vaš plasman i da kažem da je tome predhodilo nekoliko stvari da dođe do takvog rezultata kazao je Žurić.

Dugo godina Bijelo Polje nije imalo rukometni klub. Dogovorili smo se da sprovedemo dobar dio zaključaka sa konferencije za sport koja je održana u Bijelom Polju uz učešće svih sportskih radnika i svih zainteresovanih građana Bijelog Polja. Zaključak te konferencije je bio da se sport vrati bjelopoljcima, bez obzira na rezultat koji će oni postizati u prvom periodu, pošto smo sigurni da na dugi rok ti rezultati ne mogu biti loši. To je podrazumijevalo da sa što manje stranaca svaki klub igra ono što je rang takmičenja koji mu priliči u tom trenutku, i da krenemo rad sa mlađim selekcijama i omasovimo tu bazu u svakom sportu.

-Opština je jedna karika koja podržava sve sportske klubove koji se organizuju na tako ozbiljan  način na koji ste vi to uradili. Procenat izdvajanja iz našeg budžeta za sport je procentualno najveći u Crnoj Gori. Nijedna opština ne izdvaja šest-sedam procenata godišnje iz budžeta iako su mnoge opštine u zavidnijoj finansijskoj situaciji nego mi. Sav taj novac u košarci ili fudbalu ne bi bio dovoljan za elitizam u pravom smislu te riječi i onda smatramo da je između nekih solidnih rezultata i ovakve masovnosti, uz ovakve povremene bljeskove kakve ste napravili vi u ovoj godini i odbojkaši posebno, da je to pravi kurs koji treba njegovati.

Trener RK Jedinstva Željko Rmandić zahvalio se posebno predsjedniku Žuriću na nesebičnoj podršci.

– U  ime moje i igrača takođe da se zahvalim predsjedniku opštine posebno iz razloga što smo od njega imali nesebičnu podršku i što je bio upućen od samog početka u sva naša dešavanja. Rezultat koji smo napravili je zbilja jedna velika stvar. Na pravi sportski način i ubjedljivo smo dejstvovali na svakoj utakmici. U ime kluba i u ime uprave zahvaljujem se igračima koji su srčano, na pravi sportski način izdejstvovali svaku pobjedu u kojoj sam neposredno bio gledalac, kazao je Rmandić.