Predsjednik Unije poslodavaca dobio nagradu Dunavskog biznis foruma

Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore UPCG Predrag Mitrović dobitnik je ovogodišnje nagrade 8. Dunavskog biznis foruma – Dunavske povelje za doprinos povezivanju ljudi, ideja i tržišta regiona Podunavlja, koju su mu uručili predsjednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić i izvršni direktor Foruma Vlado Markanović.

Kako je saopšteno iz UPCG, Mitrović je održao izlaganje u okviru panela „Unapređenje poslovnog ambijenta promjenom zakonske regulative kroz ekonomski i socijalni dijalog”, u kojem su učestvovali predsjednici poslodavačkih udruženja i privrednih komora regiona.

On je kazao da ih postojeća, a i prirodna povezanost privrednika i poslodavačkih organizacija, sve obavezuje da i u narednom periodu razvijaju i dodatno unaprjeđuju međusobnu saradnju.

“Onog trenutka kada postanemo dio porodice EU, bićemo još bliže jedni drugima. I zato mi pričinjava zadovoljstvo činjenica da su sa nama danas kako predstavnici država članica Evropske unije, tako i predstavnici država regiona koje uspješno koračaju putem EU integracija. Uspješna ekonomija jedne zemlje može se razvijati jedino kao otvorena, tržišno orijentisana, u kojoj svi njeni građani mogu da ostvare siguran posao i dobar kvalitet života. Zato poslodavci i preduzetnici i u narednim godinama treba da bilježe poslovne uspjehe i time pomažu privredni razvoj svoje zemlje, da aktivno sarađuju, razvijaju partnerske odnose i utiču na razvoj biznisa regiona“, istakao je Mitrović.

Ovogodišnji, osmi po redu, Dunavski biznis forum, koji se održava 3. i 4. oktobra u Novom Sadu, jedan je od najznačajnijih regionalnih skupova posvećen implementaciji Dunavske strategije i uticaju biznisa na njen odgovoran i održiv razvoj. Forum je okupio predstavnike politike, diplomatije, ekonomije, nauke, kulture, medija i civilnog društva iz 14 zemalja.

Ciljevi Foruma, između ostalog, su unapređenje privredne saradnje između zemalja učesnica, izgradnja infrastrukture, razvoj energetskih sistema, promocija održivog razvoja, konkurentnosti, bezbjednosti, energetske efikasnosti, zaštite životne sredine, socijalne politike, javnog i privatnog partnerstva, jačanje institucionalnih kapaciteta, kreiranje platforme za institucionalne i korporativne lidere.

Izvor: CDM