Predsjednik Opštine Ejup Nurković Vukosavljevićima obećao pomoć

0
276

Porodica Vukosavljević koja je odlučila da skrene pažnju na svoj socijalni problem tako što je razapela šator ispred zgrade opštine u Rožajama u razgovoru sa predsjednikom opštine Ejupom Nurkovićem, dobila obećanje za rješenje problema.

  Predsjednik opštine gospodin Ejup Nurković, od ranije je upoznat sa problemom porodice Vukosavljević te je u skladu sa mogućnostima Lolkane uprave izlazio u susret tako što je 14 mjeseci lokalna uprava plaćala kiruju za ovu porodicu kao i jednokratnim novčanim donacijama i pomoći u naminicama.

Predsjednik dalje naglašava, da rješavanje ovih i sličnih problema treba da ide institucionalno, te da je Zavod za socijalno staranje, glavna karika u nizu institucija i ustanova koje se trebaju brinuti o ovakvim i sličnim socijanim kategorijama.

No, na nama je da se kao lokalna uprava trudimo da iznalazimo rješenja za ovakve i slične slučajeve iako su ovaj i slični problemi evidentani već više od dvije decenije, a mi kao institucija težimo sistemskom i postepenom rješavanju u skladu sa svojim mogućnostima koje nisu velike i za šta je potrebno vrijeme kao i zakonske regulative.

Porodica Vukosavljević biće zbrinuta do konačnog iznalaženja rješenja, da im se uz pomoć institucija i donatora, obezbijedi krov nad glavom. Žao mi je što su proveči noć pod šatorom, posebno zbog djece, ali razumijem i to da se Goran na ovaj korak odlučio zbog dugogodišnjeg nezadovoljstva i teškog života koji je i kulminirao da se odluči na ovaj korak, završava predsjednik.

Vrijedi naglasiti da porodica Vukosavljević, Goran i Marina, imaju troje maloljetne djece te da su trenutno podstanari i da žive od socija,ne pomoći i dječijeg dodatka od čega su zadnjih nekoliko mjeseci morali plaćati kirju, struju, vodu i obezbijediti namirnice, što naravno nije dovoljno.

Izvor:RT