Predsjednik Vlade Duško Marković započeo je posjetu Petnjici sastankom sa rukovodstvom Opštine. Prvi čovjek opštine Samir Agović dočekao je premijera u novoj zgradi opštine koja se danas svečano otvara.

Izrazivši zadovoljstvo činjenicom da je u posjeti Petnjici, premijer je rekao da podržava planove Petnjičana da krenu da ostvaruju viziju razvoja koja će cio Bihorski kraj i sjever učiniti atraktivnim.

“Vjerujem da ova opština posebno ima te mogućnosti prije svega zbog motivacije građana Petnjice koju i ja ovdje sada osjećam”, rekao je predsjednik Vlade.

Premijer je upoznao sagovornike sa osnovnim smjernicama državne politike prije svega uspješnim evroatlantskim i evropskim integracijama ocijenjujući da ostvareni napredak na tom planu čini Crnu Goru atraktivnijm za investicije.

Govoreći o prioritetima, predsjednik Vlade je istakao potrebu bezbjednosne i ekonomske stabilnosti kao preduslovima ostvarenja razvojnih ciljeva. Premijer je upoznao sagovornke sa uspješnim razvojnim projektima čija realizacija je u toku poput autoputa, turističkih resursa i istakao da praktično svakodnevno svjedoči rastu intersovanja investitora.

Premijer je naveo da povećano interesovanje investitora treba iskoristiti i za Petnjicu, ali da je važno sa lica mjesta dobiti inpute i pokazati interesovanje. Prioritet u Petnjici, smatra on, treba da bude dalje unaprjeđenje saobraćajne i sveukupne infrastrukture kao osnove za razvoj.

Izrazivši zahvalnost Vladi i predsjedniku Vlade Dušku Markoviću lično na podršci u formiranju opštine Petnjica i na njenoj održivosti, Agović je potcrtao podršku Petnjičana državnoj politici i upoznao predsjednika Vlade sa situacijom, izazovima i razvojnim planovima.

Posebno je tom prilikom istakao razvojne projekte među kojima i one koji podrazumijevaju prekograničnu saradnju. Agović je ukazao na potrebu Petnjičana za daljim unapređenjem zdravstvene zaštite odnosno uvođenjem službe za hitnu medicinsku pomoć u ovoj opštini kao i za otvaranjem dječijeg vrtića i gradnjom lokalnog vodovoda.