Predsjednik kotorskog Osnovnog suda Branko Vučković izdao je danas potjernicu za bivšim visokim funckcionerom DPS-a Svetozarom Marovićem.Potjernica je izdata radi izdržavanja zatvorske kazne po pravosnažnoj presudi Višeg suda u Podgorici u trajanju od tri godine devet mjeseci.

Foto: E-Stock.us/Petar Jovanović

“Kazna je imenovanom osuđenom izrečena zbog počinjenih krivičnih djela i to: dva produžena krivična djela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja iz člana 416 stav 3 u vezi stava 1 u vezi člana 24 i člana 49 KZ-a CG izvršenog na organizovan način i produženog krivičnog djela prevara iz člana 244 stav 4 u vezi stava 1 u vezi člana 49 KZ-a CG izvršenog na organizovan način”, navodi se u saopštenju. Naredba je istog dana dostavljena Centru bezbjednosti Budva, radi izvršenja”, navodi se u saopštenju koje je prenio portal Boka News.

Nekadašnji predsjednik državne zajednice SiCG ranije je tužiocima priznao da je bio šef organizovane kriminalne grupe koja je oštetila budžet Budve za više desetina miliona eura i nagodio se sa tužilaštvom oko kazne i robije.

Po osnovu dva sporazuma, ukupno je osuđen na tri godine i 10 mjeseci zatvora, 100.000 eura novčane kazne, plaćanje sudskih troškova i naloženo mu je da vrati državi više od milion eura.

Iako je rok za plaćanje novčane kazne istekao, kazna mu još nije uvećana za godinu robije

Izvor:Boka News