Pozitivan rezultat je bitan zbog sljedećih takmičarskih ciklusa

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić ističe da je našem timu potreban pozitivan rezultat u Prištini zbog onoga što nacionalni tim čeka u budućnosti.

“Sokoli” će sjutra u Prištini odigrati pretposljednji meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Sjutra je drugačiji test, druga situacija i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Biće to test sa protivnikom koji još uvijek ima šanse da se kvalifikuje na završni turnir Evropskog prvenstva. Volio bih da naša ekipa iz ove utakmice izađe sa jednim pozitivnim iskustvom sa aspekta atmosfere ali i takmičarskog rezultata koji nam je potreban pred naredne cikluse. Dati ili ne dati gol nije pritisak koji nas opterećuje u ovom momentu. Pokušavamo da ovu mladu ekipu stabilizujemo, da napravimo tim koji će biti sposoban da odigra grupu kvalifikacija sa krajnjim rezultatom. Kod mene nikada nema euforije, ali isto tako nema ni pesimizma pa zbog toga ne želimo da pravimo pritisak jesmo li postigli gol ili ne. Ekipa je svjesna situacije da nismo postigli gol na posljednje tri kvalifikacione utakmice i moja uloga je da preuzmem odgovornost i pomognem ovoj mladoj ekipi.

Najveća snaga narednog protivnika, prema mišljenju selektora, jeste kolektiv.

– Mislim da su kolektiv i taj nacionalni naboj najveća snaga Kosova. Igraju u euforiji koja za svakog protivnika može biti opasna. Pojedinačno je vrlo teško naći igrača koji je pravi lider i zbog toga je kolektiv to što nosi ekipu. Ali vjerujte da ćemo moji igrači i ja biti ponosni u igri za naš dres baš kao što su i vaši, kaže Hadžibegić.

Iskusni stručnjak ističe da će naš tim, uprkos izostancima, biti kompetitivan u sjutrašnjem susretu.

– Savić se već vratio u klub nakon konsultacija medicinskih timova. Nažalost, zbog povrede zadnje lože izgubili smo i Vukana Savićevića za sjutrašnju utakmicu. Sastav još uvijek nisam saopštio ekipi, imam dvije dileme koje moram zajedno sa stručnim štabom da riješim nakon treninga. U svakom slučaju biće to kompetitivna ekipa koja može napasti ekipu Kosova.

Najefikasniji igrač našeg tima u tekućem ciklusu ističe da „sokoli“ u Prištini žele da ostvare dobar rezultat.

– Reprezentacija smo koja će uvijek ići na pobjedu, protiv bilo koga da igramo. Pripremili smo se na najbolji mogući način i sigurno je da nismo došli ovdje da se branimo. Kosovo je sjajna ekipa sa izvanrednim pojedincima koji igraju širom Evrope… Sigurno je da imamo respekt prema njima ali smo došli ovdje da odgiramo dobro i ići ćemo na pojbedu. Po

Mugoša priželjkuje nastavak dobre forme iz šampionata i na sjutrašnjoj utakmici…

– Naravno, u posljednje vrijeme sam u dobroj formi i spreman sam za sjutrašnji meč. Dajem golove, upisujem i asistencije, kako u klubu tako i u reprezentaciji i nadam se da će tako biti i sjutra veče.

Duel Kosova i Crne Gore igra se sjutra od 20.45.

Izvor: CDM