Muftija sandžački Kujević pozdravio je najavu iz EPCG da će na novu lokaciju preseliti službu naplate u Pljevljima, čim će se stvoriti preduslovi da se ovaj prostor na kojem je nekada bila Hadži Hasanova džamija vrati u vlasništvo Islamske zajednice Crne Gore.

“Podržavam inicijativu i peticiju vjernika i svih dobronamjernih ljudi da se zaustavi višedecenijsko skrnavljenje Hadži Hasanove džamije na Jaliji u Pljevljima gdje se pod munarom na džamijskom placu nalazi objekat Elektroprivrede Crne Gore i vrši naplata računa za utrošenu električnu energiju”, poručio je muftija Kujević.

Kaže da je to bila neviđena nepravda, uzurpacija i skrnavljenje islamske svetinje koja traje punih šezdeset godina.

“Pozdravljam gest Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta kao i CEDIS-a koji su sa potpunim razumijevanjem prišli rješavanju ovog problema. Vjerujem da će se najavljeno oslobađanje i povratak džamijskog placa ubrzo realizirati. Na ovom prostoru žive narodi različitih vjera. Jedini put ka suživotu, blagostanju i međusobnoj harmoniji jeste pravedno postupanje jednih prema drugima u svim situacijama i sporovima”, zaključio je muftija sandžački Kujević.

Izvor: RTCG