“Vjetar i nepristupačan je teren otežavaju nam posao. Dosta kuća je ugroženo. Sve ekipe su na terenu 24 sata. Uradićemo sve da spriječimo dalje širenje požara”, rekao je Ćećanović

Prijestonica Cetinje nagradiće sa po 200 eura pripadnike Službe zaštite i spašavanja koji već danima gase brojne požare na teritoriji te opštine, najavio je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan nakon obilaska vatrogasaca u Katunskoj nahiji.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, na tom području aktivno je više požara, a cetinjskim vatrogascima u gašenju, osim kolega iz drugih opština, pomaže Vojska Crne Gore sa dva helikoptera i Direktorat za zaštitu i spašavanje sa jednim avionom.

“Kao i uvijek, cetinjski vatrogasci su na visini zadatka i ulažu maksimalne napore da se zaustavi širenje vatre na prostoru koji je razruđen i na pojedinim mjestima nepristupačan. Trenutno su požari pod kontrolom, a najvažnije je da su kuće kojima se požar približavao za sada bezbjedne“, kazao je Kašćelan.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Miloš Ćećanović kazao je da je situacija u Katonskoj nahiji i dalje veoma izazovna i da vatrogasci gase požare u mjestima Meoca, Kobilji Do, Prentin Do, Ubla Čevska, Bijele Poljane, Tisovac, Pusti Lisac.

“Vjetar i nepristupačan je teren otežavaju nam posao. Dosta kuća je ugroženo. Sve ekipe su na terenu 24 sata. Uradićemo sve da spriječimo dalje širenje požara”, rekao je Ćećanović.

On je naveo da sumnja da su neki požari podmetnuti, jer im se dešavalo da ugase požar, a da ih mještani poslije pola sata zovu da ih obavijeste da ponovo gori u njihovom mjestu. Susrijeću se i sa situacijom lažnog prijavljivanja požara, pa je Ćećanović apelovao na građane da to ne čine, jer osim iscrpljivanja vatrogasaca i povlačenja sa terena gdje gase požare, može se desiti da pomoć ne stigne do onih kojima je zaista potrebna.

Ćićanović se zahvalio na pomoći kolegama iz Nikšića, Kotora, Herceg Novog, Budve i Podgorice, Avio-helikopterskoj jedinici Vojske Crne Gore, kao i Direktoratu za zaštitu i spašavanje.

Izvor: Vijesti.me