Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju povodom slučaja predoziranja maloljetne djevojke A.V., u saradnji sa drugim državnim organima, preduzima sve mjere i radnje u cilju razrješavanja navedenog dogadjaja i drugih okolnosti, kazali su za portal sjevercg iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Portal sjevercg je objavio  informacije koje smo dobili iz Uprave policije, da je maloljetnica A.V. iz Podgorice u iznajmljenom stanu u Bijelom Polju, zatečena  24. juna bez svijesti i nakon ukazane pomoći u tom gradu transportovana je u Klinički centar Crne Gore. Kako su tada saopštili iz Uprave policije sumnja se, da je ona koristila opijate, te da je usljed toga izgubila svijest, gdje je smještena na liječenju Odjeljenja intenzivne njege u KCCG. u Podgorici.

Kako je dovezena u besvjesnom stanju urađen je test na droge koji je pokazao da je koristila marihuanu i Benzodiazepines (BZD).

Portalu sjevercg danas su iz Višeg državnog tužilaštva kazali, da je ovo tužilaštvo formiralo predmet radi utvrdjivanja da li je neko lice učinilo krivično dijelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju su naveli, da su u dosadašnjem toku postupka po nalogu dežurnog tužioca, Slavenka Smolovića, preduzete sve potrebne mjere i radnje, poput obavljanja uvidjaja, prikupljanja obavještenja od više lica i donijete naredbe o vještačenju od strane Forenzičkog centra u Danilovgradu.

Osim toga na zahtjev državnog tužioca Smolovića, sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju donio je naredbe o pretresanju odredjenih stambenih pitanja i drugih prostorija, kao i mobilnih telefona.