Povećaće broj zaposlenih u kabinetu premijera

IZMJENA

Povećaće broj zaposlenih u kabinetu premijera

Pravilnik o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji kabineta predsjednika Vlade Crne Gore, koji je Vlada juče usvojila, predviđa da će ubuduće kabinet premijera Duška Markovića imati 76 umjesto dosadašnjih 69 izvršilaca.

Ukupan broj sistematizovanih radnih mjesta prema Prijedlogu pravilnika o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Kabineta predsjednika Vlade je 97: Ilustracija (Foto: RTCG)

“U Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore, broj 2313 od 14. juna 2018. godine, član 7 mijenja se i glasi: Za obavljanje poslova iz djelokruga Kabineta predsjednika Vlade, pored savjetnika predsjednika Vlade, sekretara Vijeća za nacionalnu bezbjednost, šefa i zamjenika šefa Kabineta predsjednika Vlade, rukovodioca kancelarije, glavnog pregovarača, zamjenika glavnog pregovarača za poglavlja pravne tekovine EU, zamjenika glavnog pregovarača- nacionalni IPA koordinator, savjetnika glavnog pregovarača, savjetnika zamjenika glavnog pregovarača za poglavlja pravne tekovine EU, savjetnika zamjenika glavnog pregovarača nacionalnog IPA koordinatora, sistematizovana su službenička i namještenička radna mjesta za 76 izvršilaca”, navodi se u usvojenom dokumentu, prenosi Pobjeda.

U obrazloženju ove odluke, u Vladi navode da je ukupan broj sistematizovanih radnih mjesta prema Prijedlogu pravilnika o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Kabineta predsjednika Vlade 97.

“U odnosu na ukupan broj važećih sistematizovanih radnih mjesta, došlo je do uvećanja broja izvršilaca za osam, koje se odnosi na jedno imenovano lice (savjetnik glavnog pregovarača) i sedam službeničkih radnih mjesta u Kancelariji za evropske integracije u Sektoru za pristupanje EU i pravnu tekovinu EU. Navedena službenička radna mjesta već duže vrijeme su neophodna, a te poslove su i u Ministarstvu evropskih poslova kao organu prethodniku Kancelarije za evropske integracije, obavljali vanjski saradnici na osnovu ugovora iz međunarodnih projekata (UNDP i ICE). Shodno navedenom, nastavak obavljanja tih poslova od izuzetnog je značaja za funkcionisanje Kancelarije za evropske integracije”, zaključuje se u Vladinom dokumentu.

izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor