Potvrđena optužnica Zekiću i Đukiću za pokušaj ubistva

Vijeće Višeg suda u Bijelom Polju, kojim presjedava sudija Radoslav Konatar, potvrdilo je danas optužnicu protiv Beranaca Marka Zekića i Radomira Đukića koji se terete da su pokušali da ubiju sugrađanina Edina Šuntića 10. juna prošle godine.

Optuženima je stavljeno na teret da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo “ubistvo u pokušaju” s tim što je Zekiću, za kojeg se sumnja da je pucao kritične prilike stavljeno na teret I krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja”.

Tokom saslušanja kategorički su negirali povezanost sa predmetnim djelom.

Iz Uprave policije ranije su saopštili da je prilikom privođenja Zekić pokušao da pobjegne u momentu kada mu je saopšteno da će biti uhapšen, ali su ga policajci sustigli i uhapsili.

„Sumnja se da su M.Z. i R.Đ, 10.juna .2018. godine oko 20,10 časova, počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret na način što su, u Polimskoj ulici u Beranama, na motoru-skuteru kojim je upravljao R.Đ. dok se iza njega kao saputnik nalazio M.Z, prvo prošli pored vozila „VW Golf V“ koje je bilo parkirano ispred pekare, a potom se polukružno okrenuli i prišli iz istog pravca ovom vozilu u kojem se nalazio E.Š. i zatim pokušali da ga ubiju. Oni su, kako se sumnja, pokušali da ga ubiju na način što je M.Z. tom prilikom iz pištolja ispalio više hitaca u pravcu vozila E.Š, dok je R.Đ. upravljao skuterom. E.Š. je pokrenuo vozilo i skrenuo desno u drugu ulicu, dok su ga ova dva lica, sumnja se, pratila na skuteru i dalje pokušavajući da ga ubiju. U jednom trenutku E.Š. je uspio da im pobjegne nakon čega je prijavio događaj CB Berane“, saopštili su ranije iz Uprave policije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor