Trinaestogodišnji V. K. iz okoline Pljevalja, koji je prije dva dana skočio sa mosta na Tari nakon što je dvadesetak dana ranije isto uradila TikTokerka iz Crne Gore M. G. koju je on pratio, kobnog dana rekao je porodici da ide da kupi sok i više se nije vratio.

Rekao je samo: “Idem da kupim sok”. Tada je zapravo pobjegao od kuće, a onda smo saznali i šta je uradio – počinje svoju ispovjest za “Blic” dečakova sestra, koja je i dalje u šoku i nevjerici zbog tragedije.

Ona ističe da u kući nije bilo porodičnih svađa, niti ičega što bi dječaka navelo na ovakav potez. Ističe da je, da situacija bude još konfuznija, u poslednje vrijeme bio “veoma veseo i često nasmijan”.

Nikakvog povoda iz kuće nije bilo da se on odluči da ode, a kamoli da se ubije. U poslednje vrijeme je bio veseo, često nasmijan, nikakve znake nezadovoljstva nije pokazivao. Niko nije ni sumnjao da bi mogao ovako nešto sebi da uradi… – priča izbezumljena sestra.

Ona pak ističe, da je dječak u poslednje vreme mnogo vremena provodio “na telefonu”. Da je bio izuzetno aktivan na društvenoj mreži TikTok, kaže, nije znala dok o tome nije počelo da se piše u medijima.

Kaže, imao je dva telefona, što su mu roditelji dozvolili jer im je tvrdio da mu je to “neophodno zbog bolje konekcije sa internetom”.

Sestra nastradalog tinejdžera tvrdi da porodica nije znala za profile koje je dečak imao na društvenim mrežama, kao ni to da je pratio M. G. koja je 27. jula sebi oduzela život – upravo skokom sa mosta na Tari.

Ja sam čula da su i njen i njegov profil i dalje aktivni. Što znači da neko upravlja njima – kaže ona.

Nije je poznavao, nije mogao da je poznaje prosto zbog njegovih godina. On je bio dječak, a ona je imala više od dvadeset godina, takoreći djevojka. Mislim da ju je pronašao na društvenim mrežama, ali ne znam da li su komunicirali – kaže sestra.

V. K. ima još dva brata i dvije sestre, a on je bio najmlađi u porodici.

Podsjetimo, da je porodica dan ranije prijavila nestanak tinejdžera Centru za bezbjednost i uskoro su dobili dojavu da je dečak viđen kako ide ka Mostu na Tari. Patrola se ubrzo uputila na lice mjesta i stigli su dok je dječak još bio na mostu.

Smišljali su kako da mu priđu, a da ga ne uplaše. Čak su mislili da skinu majice kako dječak ne bi reagovao negativno na uniformu… Međutim na mostu se stvarala sve veća gužva prolaznika i turista i dječak je odjednom skočio. Svi su ostali u šoku – ispričao je izvor “Blica”.

Kako kaže njegova sestra prema rječima očevidaca, prije samoubistva V. K. se samo prekrstio i skočio.

Ljudi koji su prolazili u tom trenutku rekli su nam da je preskočio neku ogradu i da se popeo na most, samo se prekrstio i skočio – priča ona.

Najavljeno naredno samoubistvo za 13 dana?

Sestra V. K. kaže da je pomalo zabrinjava priča koja kruži mestom Boščinoviči, odakle su i rodom, a to je da je najavljeno još jedno samoubistvo.

Čula sam od komšija, priča se po našem selu da slijedi još jedno samoubistvo, navodno za 13 dana. Ne znam da li je to na društvenim mrežama neko postavio i ko stoji iza toga, ali ta priča sada kruži i to me zabrinjava – govori uplašeno njegova sestra.

Izvor:Blic