DRAMA U SABORU

Poslanika Živog zida obezbjeđenje iznijelo iz sale

Poslanik Živog zida u hrvatskom Saboru Branimir Bunjac prijetio je pripadnicima obezbjeđenja da “neće izaći živi”.

Bunjac je prijetio, dok je noćas, tokom maratonske sjednice, saborska straža iznosila njegovog stranačkog kolegu Ivana Pernara iz sale.

“Još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se, nećeš odavde živ izaći! Nemate pravo na to, dobićete batine! Tebe ću razbiti, majmune, m’rš!”, vikao je Bunjac stražarima, pokazuje situacija koju su snimile kamere HRT-a, a koja se nije videla tokom prenosa, javila je Hina.

Taj prenos se obično prekida kada se odredi pauza, što je bio slučaj i noćas kad je Pernar dobio opomenu uz udaljavanje iz sale, a kaznu mu je izrekao predsjednik Sabora, pošto je tokom rasprave čitao psalme, pozivao bivšeg premijera Ivu Sanadera da prestane da ćuti i progovori o HDZ-ovim crnim fondovima, da “kaže istinu i bude pokajnik”.

Opomenu i zabranu govora do kraja rasprave dobio je Bunjac, koji je predsjedavajućeg sjednice prozvao za povredu Poslovnika, jer je “kukavički” poslao stražu da izbaci Pernara.

Maratonsku raspravu o interpelaciji opozicione Socijaldemokratske partije o radu Vlade Sabor je završio rano jutros oko jednog sata, i tokom nje, i opozicija i vladajuća Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ostali su na početnim stavovima – opozicija pri stavu da je vlada neuspješna u sprovođenju reformi, a HDZ da je vlada uspješna.

Izvor: RTCG